[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه‌ای سطوح مختلف زئوتن بر رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مرحله انگشت‌قد
وحید روشن، پریتا کوچنین، محمد ذاکری، نسیم زنگویی، سیدمحمد موسوی
چکیده:   (87 مشاهده)
این تحقیق با هدف مطالعه اثرات سطوح مختلف زئوتن در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی کپور معمولی جوان (Cyprinus carpio) طراحی گردیده است. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور معمولی جوان با میانگین وزنی 4±20 گرم به طور تصادفی در 12 تانک پلی­اتیلنی 300 لیتری توزیع و با 4 جیره غذایی با سطوح مختلف زئوتن شامل گروه شاهد (فاقد زئوتن)، تیمار اول (دو گرم در کیلوگرم)، تیمار دوم (چهار گرم در کیلوگرم)، تیمار سوم (هشت گرم در کیلوگرم) به مدت 8 هفته و به میزان 3 وعده در روز (در ساعات 8:00، 12:00 و 16:00) در حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایشی، شاخص های رشد و آنزیم­های گوارشی تریپسین، کیموتریپسین، آلکالین فسفاتاز، لیپاز و آلفا-آمیلاز مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد میانگین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمارهای اول و دوم به طور معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد و تیمار سوم بالاتر بود (05/0P<). همچنین استفاده از زئوتن بر فعالیت آنزیم­های گوارشی تریپسین، کیموتریپسین و آلکالین­فسفاتاز به­طور معنی­داری تاثیر گذاشت (05/0P<). در این پژوهش میزان فعالیت آنزیم­های لیپاز و آلفاآمیلاز تفاوت معنی­داری را نشان ندادند (05/0P>). بر اساس نتایج، زئوتن با تاثیر بر فعالیت آنزیم­های پروتئازی دستگاه گوارش ماهیان جوان کپور معمولی، منجر به تاثیر مثبت بر رشد این ماهی شده است. به­طور­کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از زئوتن به عنوان مکمل در جیره غذایی ماهی کپور معمولی، با افزایش فعالیت آنزیم­های گوارشی و بهبود فرآیند گوارش و هضم مواد غذایی، منجر به افزایش رشد در این گونه می­شود و بر این اساس، می­توان سطح 4 گرم در کیلوگرم زئوتن را به عنوان یک مکمل در جیره غذایی تجاری کپور معمولی، معرفی نمود.
واژه‌های کلیدی: زئوتن، Cyprinus carpio، آنزیم‌های گوارشی، آلومینوسیلیکات کلسیم سدیم هیدراته.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/12 | پذیرش: 1400/5/10 | انتشار: 1400/5/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of different levels of dietary Zeo10 on growth and digestive enzyme activity in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. Wetland Ecobiology. 2021; 13 (3)
URL: http://jweb.iauahvaz.ac.ir/article-1-969-fa.html

روشن وحید، کوچنین پریتا، ذاکری محمد، زنگویی نسیم، موسوی سیدمحمد. اثرات تغذیه‌ای سطوح مختلف زئوتن بر رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مرحله انگشت‌قد. اکوبیولوژی تالاب. 1400; 13 (3)

URL: http://jweb.iauahvaz.ac.ir/article-1-969-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4343