[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر فصول بر ترکیب و نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا6 بافت عضله ماهی گطان Barbus xantopterus
مهران جواهری بابلی، مژگان خدادادی، محسن تقوی نیا
چکیده:   (23 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله ماهی گطان (Barbus xantopterus) در تالاب شادگان بود. بدین منظور 21 نمونه ماهی گطان وحشی در طول ماه‌های میانی هر فصل سال 1393 صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت عضله در 7 تکرار به‌وسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین میزان مجموع اسید­های چرب اشباع عضله به ترتیب در فصل بهار به دست آمد و با دیگر ماه‌ها دارای اختلاف معنی‌داری بود (05/0>p). بیشترین میزان مجموع اسید­های چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه عضله در فصل زمستان به دست آمد و در فصل بهار کاهش معنی‌داری یافت (05/0>p). در میان اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب دوکوزاهگزانوئیک (3- n 6: 22)، ایکوزاپنتانوئیک (3- n 5: 20)، لینولئیک (6- n 2: 18) و گاما لینولنیک (6- n 3: 18) غالب بودند. اسیدهای چرب امگا 3 و اسید دوکوزاهگزانوئیک بافت عضله در فصول مختلف دارای اختلاف معنی‌داری نبودند (05/0˃p). دامنه تغییرات نسبت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع در فصول مختلف از 52/0 تا 36/1 بود. دامنه تغییرات شاخص‌های IA و IT به ترتیب 96/0 -22/0 و 66/0 -25/0 بود. به‌طورکلی نشان داده شد میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت عضله ماهی گطان به‌وسیله فصل تأثیر پذیرفت و میزان اسیدهای چرب اشباع با چند پیوند دوگانه و امگا 3 بافت ماهیچه تأثیر نپذیرفت.
واژه‌های کلیدی: ماهی گطان (Barbus xantopterus)، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل، تالاب شادگان.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۷/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۸/۷/۲۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


جواهری بابلی مهران، خدادادی مژگان، تقوی نیا محسن. اثر فصول بر ترکیب و نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا6 بافت عضله ماهی گطان Barbus xantopterus . اکوبیولوژی تالاب. 1398; 11 (3)

URL: http://jweb.iauahvaz.ac.ir/article-1-807-fa.html



دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991