[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 41-54 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات و محلول نانو کیتوزان اسید فرمیک بر میزان بازماندگی، پارامترهای رشد و ترکیب لاشه در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
پیوند مکتبی، حمید محمدی آذرم، رحیم پیغان، سید محمد موسوی، مهدی زارعی
چکیده:   (247 مشاهده)
مطالعه حاضر به‌منظور ارزیابی تأثیر اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات و محلول نانوکیتوزان در اسید فرمیک بر روی فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه بچه ماهی کپور معمولی انجام شد. در این تحقیق بر پایه­ی طرح کاملاً تصادفی تعداد 450 عدد بچه ماهی کپور معمولی با متوسط وزن 0/5±16/5 گرم (10 تیمار 15تایی هر یک با 3 تکرار) استفاده شد. تیمارها شامل سه تیمار تغذیه‌شده با محلول نانوکیتوزان در اسید فرمیک، سه تیمار اسید فرمیک، سه تیمار نمک پتاسیم دی فرمات به همراه غذای تجاری در سطوح 0/25، 0/5 و 0/75 درصد بود و یک گروه نیز به‌عنوان شاهد، غذای تجاری بدون افزودنی دریافت کردند. غذادهی به مدت 8 هفته به‌صورت 3 بار در روز تا حد سیری انجام شد. در انتهای دوره ترکیب لاشه و شاخص­های رشد موردبررسی و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزودن اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات و محلول نانو کیتوزان در اسید فرمیک در سطح بالای 0/75درصد به جیره غذایی ماهی کپور معمولی اثر منفی در افزایش وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در مقایسه با شاهد داشته است (0/05>P) و از طرفی بیشترین مقدار ضریب تبدیل غذایی نیز در تیمارهای اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات و محلول نانو کیتوزان در اسید فرمیک در سطح 0/75 درصد به جیره غذایی ماهی کپور معمولی در مقایسه با شاهد نیز مشاهده شد (0/05>P). در این تحقیق میزان پروتئین و میزان چربی در بین تیمارهای موردمطالعه ازلحاظ سطح آماری اختلاف معنی­ داری داشته (0/05>P) و تأثیر مطلوب جیره­های بکار رفته در سطح 0/25 درصد محلول نانوکیتوزان در اسید فرمیک مشاهده شد. نتایج نشان داد درصد بازماندگی در بین تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی­داری نداشته است (0/05<P). لذا به جهت بهبود ترکیب بیوشیمیایی بدن استفاده از 0/25 درصد محلول نانوکیتوزان در اسید فرمیک در جیره­ های غذایی ماهی کپور معمولی توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی کپور معمولی، اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات، نانو کیتوزان، Cyprinus carpio
متن کامل [PDF 955 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Formic acid, Potassium Di format and Formic acid Nano-Chitosan Solution on survival, growth Indices and body composition of Common carp (Cyprinus carpio). Wetland Ecobiology. 2019; 10 (4) :41-54
URL: http://jweb.iauahvaz.ac.ir/article-1-729-fa.html

مکتبی پیوند، محمدی آذرم حمید، پیغان رحیم، موسوی محمد، زارعی مهدی. اثر اسید فرمیک، نمک پتاسیم دی فرمات و محلول نانو کیتوزان اسید فرمیک بر میزان بازماندگی، پارامترهای رشد و ترکیب لاشه در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). اکوبیولوژی تالاب. 1397; 10 (4) :41-54

URL: http://jweb.iauahvaz.ac.ir/article-1-729-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی اکوبیولوژی تالاب Journal of Wetland Ecobiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3901